Sült tonhalas rakott tészta:
Egy netes oldalon vadásztam, tehát nem saját ötlet, ott találtam rá az eredeti receptre, ami spagettitésztával, konzervparadicsommal és tejföllel készült. Én már csak rizstésztát eszem, a tejfölt pedig natúr joghurttal helyettesítem szinte mindenben, így itt is tökéletesen megállta a helyét. smile hangulatjel
Hozzávalók 4 személyre:
1 tonhalkonzerv
fél csomag tészta (széles rizsmetéltet használtam)
1 kis doboz natúr joghurt
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma (nem kell nagy)
10 dkg füstölt sajt
oregano, őrölt kömény, só
2 teáskanál pirospaprika
1 dl vörösbor
Elkészítés:
A paradicsomokat leforrázzuk, hogy lejöjjön a héja.
Elkészítjük a szószt: a tonhalkonzervből lecsöpögtetjük az olajat, abban pirítjuk üvegesre a hagymát, rátesszük a feldarabolt paradicsomot és összefőzzük. A paradicsomot összetörjük, beletesszük a fűszereket. Amikor már nem darabos, felöntjük a vörösborral és összeforraljuk. Egy folyós szósz lesz a végeredmény.
Félkészre főzzük a tésztát. Ha rizstésztát veszel, mindenképp a felhasználás előtt közvetlenül főzd ki, mert hamar összeáll és nem fogod tudni egykönnyen szétszedni!
Egy hőálló tálban rétegezzük egymásra a következőket:
egyharmad tészta, egyharmad tonhal, egyharmad paradicsomos-fűszeres szósz és egyharmad joghurt. Háromszor ismételjük meg, aztán a tetejét megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.
Letakarva hagyjuk állni egy negyed órát - érdemes hűtőbe tenni a hal miatt - aztán tíz perc alatt készre sül (180 fok vagy közepes láng).
Finom, nagyon laktató, és garantáltan egy morzsa sem marad belőle grin hangulatjel
|