Egyrészt nem akartam tartósítószeres, félkész valamit enni, plusz ugye az is sima, búzalisztes tésztával készült... Ha nem zavar, válassz hozzá spagettit - én egyszerű rizstésztát tettem bele smile hangulatjel
Hozzávalók kb. 3 főre:
Fél csomag tészta
1/4 fej vöröskáposzta (nem kell nagy alapból sem)
1 szép nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
100 ml sötét szójaszósz (ha a ízesített változatot szeretnél válassz ízesített szójaszószt)
1 késhegynyi őrölt gyömbér (magával a növénnyel most ismerkedem, ha van tippetek szívesen fogadom, nem merek állást foglalni friss gyömbér mennyiségében )
só
1-2 evőkanál étolaj
- ha szereted az erőset, őrölt chili
Elkészítés:
A vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, ha hosszúnak találod, a szálakat is elvághatod. A sárgarépát szintén vékonyra aprítjuk, és kis szeletekre vágtam, de csíkozhatod vagy karikázhatod is, ahogy tetszik. A hagymát hosszában vékony csíkokra vágjuk és apróra daraboljuk a fokhagymát. A tésztát kifőzzük: ha spagettivel csinálod, törd el, legalább ketté; ha rizstésztával, akkor ismét érvényes a szabály, hogy közvetlenül a főzővízből kerüljön majd a serpenyőbe!
Wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, ha forró, megpirítjuk benne a zöldségeket - egyszerre mehet bele az összes. Öt-hat perc alatt megpirul, ezután hozzáadjuk a fűszereket, a tésztát és a szójaszószt. Összepirítjuk az egészet és tálalhatjuk is smile hangulatjel
Fontos! A káposztafélék rosszul viselik a fagyasztást, szóval inkább csak a hűtőbe tedd a megmaradt részét!