Hozzávalók:
fél csomag tészta (én megint rizstésztával készítettem)
3 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
3 tojás
180g mungóbabcsíra (üveges konzerv formájában már nagyon sok helyen beszerezhető)
1 evőkanál nádcukor
szójaszósz
só
/egy szál újhagyma, ételízesítő - ha szükséges/
Elkészítés:
A tojásokat kissé felverjük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, a sárgarépát vékony szeletekre, a mungóbabcsírát lecsöpögtetjük.
Egy evőkanálnyi olajat felforrósítunk a wokban (serpenyővel is jól működött, de kevesebb olaj kellett), majd belecsorgatjuk a tojást. Érdemes jól körbefolyatni az edényben, hogy szép vékonyra süljön. Kitesszük egy tányérra és csíkokra vágjuk.
A wokot kitöröljük papírtörlővel, újabb kanál olajat melegítünk, beledobjuk a hagymát egy kissé megsózzuk. Üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadunk két evőkanál szójaszószt és picit tovább pirítjuk. Kitesszük egy tálra.
Ugyanezt elismételjük a mungóbabcsírával is.
Következik a sárgarépa: a forró olajon elkezdjük pirítani, aztán ráolvasztjuk a cukrot is. Erre is teszünk egy-két kanál szójaszószt, átforgatjuk és kivesszük a hagyma mellé.
Kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd egy újabb kanál olajat melegítünk a wokban. Erre tesszük a tésztát, 2 evőkanál szójaszószt - szép színt kap, akkor lesz jó - alaposan átkeverjük. Visszaöntjük mellé a pirított zöldségeket, a sült tojást, amikor az egész átmelegedett, tálalhatjuk is.
Tippek: nincs benne túl sok só, így ha hiányolod az ízét további fűszerezéssel pótolhatod. A színe kedvéért én egy kevés újhagymát is tettem bele, ízének sem ártott és jól is néz ki smile hangulatjel
Ha jó minőségű teflonserpenyőd van, nem kell minden alá olajat tenned, a hagyma után újabb olajozás nélkül is mehet a mungóbabcsíra és a sárgarépa.
Mivel tojás van benne, így maximum másnap el kell fogynia, hűtőben se tárold tovább!