Gombás egytálétel:
Netes vadászatom egy újabb mesterdarabja. Párom nem szereti a gombát úgy általában, de ez még neki is bejött smile hangulatjel Nagyon megtetszett a fűszerezése, gyorsan összeállítható, aztán a sütőben megsül és addig nyugodtan van időm pl. eltüntetni a főzés nyomát, míg a kedvesem hazaér smile hangulatjel
Hozzávalók:
1 kg közepes vagy kisméretű burgonya
fél kg csiperkegomba
4 fej vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, édes fűszerpaprika, bazsalikom
kevés szezámmag (1-2 evőkanál)
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket, a burgonyát és a hagymát hosszában cikkekre vágjuk, a gombát felezzük/negyedeljük (én azt is vastagon szeleteltem, mert hatalmas darabok voltak). A fokhagymát apróra daraboljuk fel.
Egy tepsit kikenünk egy kevés olívaolajjal, beletesszük szorosan a gombát és a burgonyát. Csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat, sózzuk meg, majd fűszerezzük.
Borsból összesen egy fél kiskanálnyit tettem rá, paprikából egy kiskanálnyit - szép színt is ad az ételnek - bazsalikomot pedig körülbelül egy csapott evőkanál mennyiségében - elkezdtem finoman szórni és amikor mindenhol volt egy kevés, akkor volt pont jó wink hangulatjel
Rászórjuk a fokhagymát, befedjük a vöröshagymával. Ezt is picit lecsöpögtetjük olajjal, megsózzuk.
Előmelegített sültőben 200 fokon - nagy lángon - jól megsütjük. Az a jó, ha a burgonya már szép piros, de azért vigyázzatok, hogy a hagyma nehogy megégjen!
|