Ne ijesszen meg se a cím, se a hozzávalók, ez valami isteni! A kalóriatartalma pedig bámulatosan alacsony, így bármilyen otthoni csajos vacsorára jobban tudom ajánlani, mint a rendelt pizzát. Még nem kóstolta nálam senki, aki azt mondta volna rá, hogy nem ízlik neki. (Olyan persze volt, hogy pl. a mazsolát kihagytuk belőle, pedig azzal az igazán finom smile hangulatjel
Hozzávalók 4 főre:
1 fej vöröshagyma
1 csomag gyorsrizs vagy két marék rizs
fél csomag (50g) mazsola
fél kukoricakonzerv
3 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl (vagy natúr joghurt)
cukor, só, bors, citromlé, kapor
Elkészítés:
A rizst kifőzzük, a vöröshagymát apróra kockázzuk, a kukoricakonzervet lecsöpögtetjük. A mazsolához 1-2 deci vizet forralunk, leszedjük a szárát, ha van és beletesszük a lobogó vízbe egy percre, hogy puha legyen. Kivesszük a vízből, félretesszük.
Összekeverjük az öntetet: a majonézt, a tejfölt, fél kiskanál cukrot, negyed kiskanál sót és borsot, csapott kiskanál kaport, egy kiskanál citromlevet. Érdemes megkóstolni, hogy valamelyik fűszerből kell-e még, mert ez egyéni ízlés kérdése.
Összekeverjük a rizst a hagymával és a kukoricával, hozzáadjuk a mazsolát, majd elkeverjük az öntettel. Fél órára-órára hűtőbe tesszük.
Tipp: Ez is hasonlóan készül, mint a lencsesaláta, így itt is jól lehet játszani az idővel.
Ez pont az az étel, amire addig jársz rá, amíg csak van a hűtőben, így én alapból a duplájának állok neki wink hangulatjel A hűtést ez is jól bírja, két napig, volt, hogy tovább ezt ettük.
Ha színesebbnek szeretném, mondjuk egy baráti vacsorára, néha lilahagymával készítem. Nagyon jól mutat!