"Pasifogó" mézes-mustáros csirke
Legalábbis nálam kiérdemelte ezt a nevet. Főleg a legutóbbi miatt: koliban sütöttem ki épp, amikor egy teljesen random srác bejött a folyosóról, hogy úristen, minek van ilyen jó illata... Aztán megkóstolta és nem tudott betelni vele grin hangulatjel
Könnyen elkészíthető és nagyon finom, bár olajban sül, tehát aki fogyózik, annak nagyon meg kell gondolnia, hogy nekiáll-e. A csodás illata és íze miatt már frissen gyorsan elfogy smile hangulatjel Még nem kísérleteztem ki, hogy hogyan fog passzolni az új étrendembe, de ti próbáljátok ki nyugodtan.
Hozzávalók:
egy szép csirkemell (vagy 25-30 dkg filézett csirke felső comb)
1 evőkanál olaj
2 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
5 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj és liszt a sütéshez
Elkészítés:
A csirkét ujjnyi vastag szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, mustárt, mézet, fokhagymát és fűszereket. Egy illatos aranyszínű pácot fogunk kapni. A csirkét összekeverjük a páccal, vagy zacskóban vagy lefedve 12 órára (egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Időnként érdemes átkeverni, hogy mindenhol jól átjárja a fűszer.
Kisütéshez a csíkokat lisztbe forgatjuk - a pácunk marad rajta! - és forró olajba tesszük. Nagyon gyorsan sül, ha túl gyorsan pirul, vegyük lejjebb a hőfokot, nehogy megégjen! Frissen sülve a legfinomabb smile hangulatjel
Tipp: Kisütés előtti állapotban tökéletesen fagyasztható! Így ha egyszerre nagyobb mennyiséget pácolsz be, egy része mehet a fagyasztóba, legközelebb csak lisztezni és sütni kell smile hangulatjel
Kipróbáltam és bevált! Gyorsan bele tudtam forgatni kukoricalisztbe a csirkét EZZEL a módszerrel :)
|