Házi hamburger
Valami, amit egyszerűen nem lehet kihagyni, és ha friss alapanyagokból dolgozunk, gyorsan elkészíthető egy színes, nagyon laktató és műanyagoktól mentes házi változat, aminek senki sem tud ellenállni wink hangulatjel
Hozzávalók:
- zsemlék - amilyet csak szeretnénk, fehér, barna, rozs vagy magos, mindenki a maga fantáziájára van bízva
- marhahúspogácsa/sertéshúspogácsa/natúr csirkemell (később összefoglalom a legjobban bevált húspogi receptjeimet wink hangulatjel
- vöröshagyma vagy lilahagyma
- jégsaláta
- sajt, leginkább a trappistát ajánlom
- paradicsom
- friss uborka vagy savanyú uborka - retroburgerhez csalamádé
- kechup, mustár, majonéz ízlés szerint
Már ebből is látszik, hogy rengeteg variáció és változat készíthető el, pusztán néhány alapanyag különböző kombinációjával! Íme az én kedvenc marhahúsos burgerem:
Elkészítés:
A zsemléket félbe vágom, a marhahúspogácsát grillserpenyőben - vagy sima serpenyőben - pirosra sütöm.
A paradicsomot, lilahagymát és a savanyú uborkát karikákra, a sajtot vékony szeletekre vágom. A jégsalátát leveleire szedem, hideg vízben leöblítem.
Ezután kezdem rétegezni a hozzávalókat:
A zsemle aljára kerül a jégsaláta, rá a hagyma, a paradicsom, a savanyú uborka, aztán mustár és a marhahús, erre pedig a sajt és a kechup, majd a zsemle teteje.
A rétegezésnél mindenkinek meg kell találni a saját kedvencét, mert egy-két változat kóstolása után rá fogtok jönni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy minek mi a szomszédja :'D
Jó kóstolgatást kívánok, még nincs vége a grillszezonnak, de ha elmosná a grillpartit az egyik vihar, ezt még mindig kényelmesen el lehet készíteni otthon! grin hangulatjel
|