Röviden szólva, amikor hús helyett felkockázott cukkinivel készíted el a szószt.
Hozzávalók (4 főre):
5-6 paradicsom
30 dkg cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
só, bors
2 kiskanál cukor
2 csapott evőkanál olaszos fűszerkeverék vagy: 1 evőkanál oregano és 1 evőkanál bazsalikom
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét (leggyorsabb módszer lent!). A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és kb.másfél centis kis kockákra vágjuk fel. A vöröshagymát felkockázzuk. A fokhagymát összetörjük vagy apróra vágjuk.
A lábosunkban felmelegítjük az olajat, sóval megpirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a cukkinit. Szépen levet fog ereszteni smile hangulatjel
Amikor a cukkini már puha, beletörjük a paradicsomokat, fűszerezzük: cukor, bors, fűszerkeverék vagy zöldfűszerek.
Még egyszer kóstoljuk meg, mert a só és a cukor kritikus lehet, elég sok só kell bele és a paradicsomtól függ a cukor. Ha keserűnek érezzük, mindenképp tegyünk még bele cukrot!
Kifőzött tésztával tálaljuk.
Végül: anyósomtól most tanultam és bevált;
a paradicsomok héját kereszt alakban bevágjuk, egy laposabb edénybe kb. 2 cm magasságig vizet teszünk. Beleültetjük a paradicsomokat és kb. 5 percre mikróba tesszük. A héja szépen felpöndörödik és nincs vele sok gondunk smile hangulatjel