Hozzávalók:
5 dl habtejszín
habfixáló
1 csomag zselatin
2 zacskó babapiskóta/babapiskóta tallér (ezzel váltottam ki a magam sütötte piskótát)
8 db narancs
20 kanál porcukor
2,5 dl tej
Elkészítés:
A narancsokat szépen meghámozzuk, de egészben hagyjuk. A babapiskóta tallérokat négybe vágjuk (a sima babapiskótát is 4-5 részre kell kb). Egy nagy lábosban (kb. 5 literes) felmelegítjük a tejet 6 kanál porcukorral, majd beleáztatjuk a babapiskótát. Többször át kell keverni, hogy mindegyik picit felvegye a tejet és megpuhuljon. A tejszínt a habfixálóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a babapiskótához. A zselatint 6 evőkanál vízzel készítjük el, hozzákeverjük a krémhez. A narancsokat fél cm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagyobb, kerek tálat kibélelünk narancsszeletekkel, a maradék narancsot felkockázzuk (kb. a babapiskótával egy méretűre), belekeverjük a krémbe, majd az összes krémet beletöltjük a narancsszeletes tálba. Picit érdemes közben megnyomkodni a tetejét egy kanállal, hogy teljesen kitöltse a tálat. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd kifordítjuk egy tálcára és tálaljuk smile hangulatjel
Szeretnénk kipróbálni a krémet más gyümölcsökkel is.