Amiért feltétlenül ajánlom, mert nagyon laktató, de nem hizlal. Akkor is könnyű elkészíteni, ha rohansz, néhány perc alatt készen van. A miso leves egy kész pasztából készül, amit olcsón be tudsz szerezni, nem csak az ázsiai élelmiszer üzletekből, hanem jó néhány áruházlánc polcairól is.
A dobozok jó eséllyel előre kimért adagokat tartalmaznak, ízléses kis csomagolásban. A leírásban pedig receptötleteket találsz a különlegesebb, vagy épp a hagyományos levesek elkészítésére.
Íme a koleszverziós, általam répalevesnek hívott, kivételesen olcsó kreálmány, ami arról híres, hogy max. 15 perc alatt kész, egy adagot egy napig fogyasztok, nem vagyok éhes, és fáradt sem. A sárgarépa összes vitaminja és ásványi anyaga kerül az étlapra a hagymafélék pozitív hatásai mellett. Nem beszélve a folyadékbevitelről...
Hozzávalók:
1 adag miso paszta
víz (a dobozon van a mennyiség, ehhez 8 dl)
2-3 sárgarépa
1 szál póréhagyma vagy néhány szál újhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát karikázzuk, a sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Minél kisebbek a zöldségek, annál gyorsabban lesz kész a levesünk. Közben a vizet felforraljuk.
A zöldségeket a vízhez adjuk, puhára főzzük, ami jelen esetben csak néhány perc.
Végül lejjebb vesszük a hőfokot és hozzá keverjük a miso pasztát. Figyeljünk rá, hogy ne forraljuk, csak főzzük. A leírástól függően 2-3-5 perc múlva lezárhatjuk és lefedhetjük.
A leves kész, tálalható. Én bögrénként szoktam "rájárni", egy-egy adagot érdemes kissé megmelegíteni (erre jó a mikró pl.)
Jó étvágyat!