Aszalt gyümis kukoricalepény
A 22 perces süti!
Mese:
Az eredeti receptet Kovácsné Oszlánczki Judit könyvében találtam. Egy kissé "natúr" volt elsőre, szeretem, ha egy süti édes, de úgy tűnik mindenki másnak nagyon ízlett.
grin hangulatjel
Magam részéről legközelebb kicsit több cukrot teszek bele ^^"
Hozzávalók:
35 dkg kukoricaliszt
3 dl kefír
10 dkg cukor (nyírfacukorral helyettesíthető)
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
1 csomag sütőpor
0,5 dl olaj
15-20 dkg aszalt gyümölcs, dió, amit csak szeretnél vagy éppen van otthon
smile hangulatjel
Elkészítés:
A gyümi kivételével mindent jól összekeverünk, géppel vagy csak egy fakanállal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a gyümölccsel. Előmelegített sütőben 160-180 °C-on 20 perc alatt megsütjük (tűpróbáig).
Langyosan szeletelhető, tálalni édesszájúaknak porcukorral, lekvárral is lehet.
|