Szezámmagos csirkekockák smile hangulatjel
Eredetileg a kedvenc japán éttermem lazacnyársát szerettem volna domesztikálni, de párom a halat nem igazán eszi, így jutottunk el a csirkemellig.
Hozzávalók:
1 szép filézett csirkemell
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámmag
só, fekete bors
Elkészítés:
A csirkemellet kb. 2 centis kockákra vágjuk, a hagymát apóra kockázzuk. Teflonserpenyőben az olívaolajat megmelegítjük, benne a hagymát sóval üvegesre pároljuk. Rátesszük a csirkemellet, az összezúzott fokhagymát, 1/4 kávéskanál borssal ízesítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd meglocsoljuk szójaszósszal és megszórjuk szezámmaggal, alaposan átsütjük.
|