Krumplifőzelék
Ez az alap recept jól használható a legtöbb főzelék elkészítésére.
Hozzávalók 4 főre:
8 db közepes burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
só, pirospaprika, babérlevél
olaj, víz
1 kis doboz tejföl
2 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A krumplit és a vöröshagymát megpucoljuk, a burgonyát 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra felkockázzuk. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk egy evőkanál sóval, majd ráteszünk egy kiskanál pirospaprikát, 1-2 babérlevelet, és alaposan elkeverjük a krumplival, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje, fedő alatt majdnem készre főzzük. A tejfölt csomómentesen összekeverjük a keményítővel (lehet fehér liszt is, viszont az nem gluténmentes és jobban csomósodik), folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarásunkat és tovább keverve addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
Natúr szelettel, pörkölttel, virslivel – a lényeg, hogy, ha lehet hússal XD – tálaljuk.
|