Sárga(feles)borsófőzelék:
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg sárgaborsó
1 nagy fej vöröshagyma
só, pirospaprika
olaj, víz
1 kis doboz tejföl
2 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A sárgaborsót átnézzük, egy-fél órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, annyi vízben, hogy bőven ellepje, fedő alatt majdnem készre főzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra felkockázzuk. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk egy evőkanál sóval, majd ráteszünk egy kiskanál pirospaprikát, alaposan elkeverjük a sárgaborsóval. A tejfölt csomómentesen összekeverjük a keményítővel (lehet fehér liszt is, viszont az nem gluténmentes és jobban csomósodik), folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarásunkat és tovább keverve addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
|