Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsóborsó (koleszosoknak üveges borsóból is tökéletes)
só, bors, kristálycukor
olaj, víz
1 kis doboz tejföl
2 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Ez picit csavarosabb, de megéri! Két evőkanál kristálycukrot egy kevés olajjal óvatosan karamellizálunk (barnulásig pirítjuk), majd félrevesszük a tűzről, beleöntjük levestül a konzervet/ beletesszük a borsót és annyi vizet, hogy ellepje, fél kiskanál őrölt feketeborsot, visszatesszük a tűzre és addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Fedő alatt majdnem készre főzzük. A tejfölt csomómentesen összekeverjük a keményítővel (lehet fehér liszt is, viszont az nem gluténmentes és jobban csomósodik), folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarásunkat és tovább keverve addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik.
|