Hagymamártás
Ha egy picit szeretnénk elrugaszkodni a jól megszokott receptektől, gyorsan szeretnénk valami finomat, és persze szeretjük a hagymát, akkor itt van az ideális étel.
Hozzávalók 4 főre:
4-5 fej vöröshagyma
1 liter zöldségalaplé (vagy 1 liter víz és 2-3 zöldségleveskocka)
olaj
só, pirospaprika
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál kukoricakeményítő
4 egész tojás
Elkészítés:
A vöröshagymákat megtisztítjuk, apróra kockázzuk. Olajon teljesen üvegesre pirítjuk egy kiskanál sóval. Ráteszünk egy púpos kiskanál pirospaprikát, alaposan összekeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével és fedő alatt negyed óráig főzzük (ez alatt a hagymának teljesen szét kellene főnie). A tejfölből és a keményítőből habarást készítünk, folyamatos keverés mellett besűrítjük a mártást. Felforraljuk, és egymástól 3-5 cm távolságra egyben beleütjük a tojásokat. Rátesszük a fedőt, 2-3 percig főzzük (nem szabad megkeverni!), aztán lezárjuk alatta a lángot. Még legalább 5 percig állni hagyjuk, hogy a tojás átfőljön. Tálaláskor próbáljuk meg egészben kimerni a tányérra a tojásokatJ
|