Kukoricakása mikróban
Villámgyors recept, 3 perc alatt fő készre, gluténmentes és finom J A fahéj jól kiegészíti a kukoricadarát és elveszi a szokatlan utóízt, ez főleg azoknak lehet fontos, akik most kezdenek „leszokni” a hagyományos lisztről.
Hozzávalók 1 adaghoz (5 decis műzlistányér, kerámia, mikrózható!):
3 evőkanál étkezési kukoricadara
1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
1 kiskanál vaníliás cukor
10 kiskanál tej
fahéj, amennyit szeretnénk
Elkészítés:
A darát, cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük, elkeverjük a tejjel, aztán másfél percre betesszük a mikróba (800 watton megy nálam a gép). Kivesszük, megkeverjük. Figyelem! Edény függő, hogy mennyire melegszik át a tál, használjatok olyan edényfogó kesztyűt, amivel stabilan és csúszásmentesen tudtok dolgozni! Keverés után újabb másfél perces kör jön, de ekkor már ott kell állni a gép előtt, ha felforr a tej, elkezd felpúposodni, ilyenkor meg kell állítani a mikrót. Most már biztosan forró, tehát ha teheted, várj egy percet, mielőtt kiveszed az edényt. Keverd meg, ízesítsd fahéjjal (kakaóval is lehet, de nekem a fahéj jobban bejött), várd meg, míg ehetőre hűl, és fogyaszd egészséggel J
|