Így készül a pörkölt J
Vannak jellegzetességek, amik családonként eltérhetnek, itt azt írom le, amit én szoktam készíteni.
2 személyre főzök:
2 nagy fej hagyma
4 db csirke alsócomb
só, pirospaprika
étolaj
fél dl víz
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. A combokat hideg vízben megmossuk, a bőrét ízlés szerint le lehet szedni – én nem eszem meg, de rajta szoktam hagyni -, mindenképp ellenőrizzük, hogy nincsenek-e apró tollmaradványok rajta! Egy kisebb lábosba 1 evőkanál olajat teszünk, azon a hagymát 1 kiskanál sóval üvegesre pirítjuk. Félrevesszük a lábost a lángról, ½ kiskanál pirospaprikát teszünk rá, alaposan elkeverjük. Mielőtt megégne, ráöntjük a vizet. Beletesszük a combokat, alaposan átkeverjük. Fedő alatt kb 30 perc és kész, de keverni is kell! Akkor jó, ha a hús keverés közben lefoszlik a csontról. Kóstoljuk meg, szükséges-e még sózni.
Tálalhatjuk rizzsel, nokedlivel, tésztával, de jó feltét lehet főzelékekhez is.
|