Sertéspörkölt
Vannak jellegzetességek, amik családonként eltérhetnek, itt azt írom le, amit én szoktam készíteni.
2 személyre főzök:
2 nagy fej hagyma
30 dkg sertéscomb
só, pirospaprika
étolaj
fél dl víz
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és apróra felkockázzuk. A húst hideg vízben megmossuk, kb. 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. Egy kisebb lábosba 1 evőkanál olajat teszünk, azon a hagymát 1 kiskanál sóval üvegesre pirítjuk. Félrevesszük a lábost a lángról, ½ kiskanál pirospaprikát teszünk rá, alaposan elkeverjük. Mielőtt megégne, ráöntjük a vizet. Beletesszük a húst, alaposan átkeverjük. Fedő alatt kb 30 perc és kész, de keverni is kell! Akkor jó, ha a hús puha, a kockák keverés közben foszlani kezdenek. Kóstoljuk meg, szükséges-e még sózni.
Tálalhatjuk rizzsel, nokedlivel, tésztával, főtt burgonyával, de jó feltét lehet főzelékekhez is. Egy fél paradicsomot vagy zöldpaprikát belefőzve még finomabb!
|