Tojáspörkölt
Vannak jellegzetességek, amik családonként eltérhetnek, itt azt írom le, amit én szoktam készíteni.
2 személyre főzök:
2 nagy fej hagyma
4-5 tojás
só, pirospaprika
étolaj
fél dl víz + a tojásfőzéshez
Elkészítés:
A tojásokat annyi vízben, hogy ellepje, és fél kiskanál sóval fedő alatt keményre főzzük. A főzővizet leöntjük róla, kihűtjük és megpucoljuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A tojást fél centis vagy kisebb szeletekre vágjuk. Egy kisebb lábosba 1 evőkanál olajat teszünk, azon a hagymát 1 kiskanál sóval üvegesre pirítjuk. Félrevesszük a lábost a lángról, ½ kiskanál pirospaprikát teszünk rá, alaposan elkeverjük. Mielőtt megégne, ráöntjük a vizet. Beletesszük a tojást, alaposan átkeverjük. Kb. 10 perc és kész, de keverni is kell! Kóstoljuk meg, szükséges-e még sózni.
Leginkább rizzsel szoktuk tálalni.
|