Gombapörkölt
Vannak jellegzetességek, amik családonként eltérhetnek, itt azt írom le, amit én szoktam készíteni.
2 személyre főzök:
2 nagy fej hagyma
30 dkg csiperke vagy egy közepes konzerv
só, pirospaprika
étolaj
fél dl víz
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb lábosba 1 evőkanál olajat teszünk, azon a hagymát 1 kiskanál sóval üvegesre pirítjuk. Félrevesszük a lábost a lángról, ½ kiskanál pirospaprikát teszünk rá, alaposan elkeverjük. Mielőtt megégne, ráöntjük a vizet. Beletesszük a gombát, alaposan átkeverjük. Fedő alatt főzve, kb. 40 perc és kész, de keverni is kell! Kóstoljuk meg, szükséges-e még sózni.
Leginkább rizzsel szoktuk tálalni.
|