Töltött tojás
(horror story nélkül)
Hozzávalók:
személyenként 3-4 tojás
1 evőkanál margarin
1 kiskanál mustár
2-3 evőkanál majonéz (tojás mennyiségéhez viszonyítunk)
1 kávéskanál só
fél kávéskanál feketebors
1 kávéskanál petrezselyemzöld
ízlés szerint: 1 kiskanál citromlé, 1 csapott kiskanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat egy csipet sóval keményre főzzük. Nálam bevált: 10 percig főzöm, utána még 5 percig tartom lefedve, majd hideg vízzel lehűtöm a héját és pucolom is. A tojásokat hideg vízzel leöblítem, hogy a maradék kis héj-darabok is eltűnjenek róluk.
A tojásokat hosszában félbe vágjuk, a sárgákat kivesszük. Összekeverjük a margarint, a majonézt és a mustárt, beletörjük egy villával a tojások sárgáját. Beletesszük a sót, borsot és petrezselyemzöldet és sima krémmé keverjük. Érdemes megkóstolni, hogy mit tennénk még bele, én cukorral és citromlével ízesítettem tovább. A krémet kiskanállal töltöttem vissza a tojásokba.
A kész, töltött tojásokat hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed – én minimum fél órára szoktam – és tálaláskor egy-egy pötty pirosarannyal díszíthetjük, ízesíthetjük.
Tipp:
Azért érdemes plusz egy tojást főzni, mert bármi beüthet - nem úgy fő a sárgája, hogy tölteni lehessen, szétreped a tojásunk, stb. - jó, ha van egy tartalék. Maximum azt is megtöltjük ;)
|