Sertéssült Lia módra
No igen :D Ilyen az, amikor nekiállok sütni-főzni.
Hozzávalók:
fél kiló friss, szép sertéskaraj (vagy comb)
2-3 evőkanál olaj
1 kiskanál só
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál fokhagymapor
1 kiskanál majoránna
1 kávéskanál kömény
1 kávéskanál fehérbors
1 kávéskanál kakukkfű
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A húst megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, a húst belefektetjük egy tepsibe, az egyik oldalát megkenjük a fűszeres olajjal, megfordítjuk, a másik felét is megkenjük. Fél pohár vizet öntünk alá, alufóliával fedjük és így sütjük 30-40 percig. Szurkáljuk mg, hogy biztosan átsült/főtt-e, ha igen, vegyük le a fóliát, és ha lehet, felül sütésen süssük pirosra - kb 15-20 perc. Tálalhatjuk :)
Páromnak nagyon ízlett, de nem kell félteni tőle a sót, mert nekem így picit sótlan lett elsőre.
(Elnézést a hiányos képekért, még tartott a "csibesokk"...)
|