Spagetti, ahogy én készítem
Kollégiumi körülmények között is könnyen elkészítheted, viszonylag kevés készétel felhasználásával. Az alapporokról illenék leszokni, túl sok bennük a műanyag. ;)
Hozzávalók (2 főre):
fél csomag spagetti (lehet búza, kukorica, rizs, amit szeretsz/ehetsz)
20-30 dkg darált hús (sertés vagy pulyka javasolt)
1 dl paradicsomlé (vagy egy közepes sűrített paradicsom)
2 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só (plusz, amennyit szeretnél)
½ kiskanál feketebors
fűszerkeverék (pizza, olasz) vagy: bazsalikom, oregano, kakukkfű.
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a szószt. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és durvára aprítjuk. Az olívaolajon a sóval megpirítjuk a vöröshagymát (fedő alatt gyorsan levet ereszt), rátesszük a darált húst. Borsozzuk, fokhagymázzuk és fehéredésig pirítjuk. Most kerül bele a paradicsom, cukor és a zöldfűszerek. Felforraljuk és lezárjuk. A tésztáról, ha készen van, leöntjük a főzővizet és lecsepegtetjük a maradékot.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy tehetünk rá egy kis ketchupot – mindkettővel találkoztam már.
KÉPEKBEN:
|