Tempurázott cukkini chips
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
4 ek kukoricakeményítő
4 ek kukoricaliszt
1 tojás
fél dl víz
1 kk só
sütéshez kb. 1 dl napraforgó (vagy más) olaj
Elkészítés:
Egy közepes cukkinit alaposan megmosunk, vékony szeletekre vágunk. A cukkini szeleteket kukoricakeményítőbe forgatjuk. Tojásból, kukoricalisztből, vízből tempurát készítünk, ezt sózzuk. Felforrósítjuk az olajat, majd a tempurába mártogatva a cukkiniket, szép arany színűre sütjük mindkét felét, hogy egyszer megfordítjuk.
Tálalhatjuk hasábkrumplival, rizzsel, friss salátával, öntetnek pedig finom a majonéz vagy a tartár hozzá.
Tippek:
Lehet akár centisre is szeletelni, akkor is átsül, és kevesebb vele a macera, de ízlés kérdése, nálunk a fiúk a vastagabbat, én a hajszál vékonyat szeretem jobban.
A forgatásból maradt kukoricakeményítőt a tempurába keverem.
Kevés olajban is szépen megsül, nem kell „úsztatni”.
|