Mézes-currys csirke
Egy korábbi netes nagy receptgyűjtés egyik alanya, kipróbálva, ízlésünkre szabva :) Csodálatos vacsora készült belőle.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell- vagy felsőcomb-filé
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál curry fűszer
1 kiskanál só
fél kiskanál bors
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, kb. centis kockára vágjuk fel. Két evőkanál olívaolajat, a mézet, a citromlevet, a curry port összekeverjük. A csirkét a sóval és borssal, a maradék olajon fehérre pirítjuk. Ez után hozzáadjuk a mézes-currys szószt és alaposan keverve szép aranyszínűre sütjük. Akkor van kész, ha az összes lé elfőtt-sült alóla.
Egyszerű körettel tálaljuk - nálunk rizibizi lett készítve, mert valahogy egész héten sikerült rizses ételeket választanunk.
FONTOS!
A különböző curry porok más-más "erősségű" fűszerekkel készülnek. Ha nem vagy biztos, hogy mennyire lesz pl. csípős az eredmény, kezdd fele mennyiségű fűszerrel (az enyém elég gyenge a mi ízlésünknek) és amikor már majdnem kész, még utána tudsz fűszerezni.
|