Kukoricás csirke
A nyáreleji receptgyűjtés egy újabb "áldozata". nekem valahogy "ősz íze" volt, talán a kukorica miatt :)
Hozzávalók:
fél kg csirkehús (mell vagy filézett felsőcomb)
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
majoranna (ha nincs kéznél, elhagyható)
1 kis konzerv csemegekukorica
étolaj
Elkészítés:
A csirkét felkockázzuk (1x1 cm kb), sóval, borssal, majorannával megszórjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Wokban, vagy nagyobb serpenyőben megmelegítjük az olajat, megsütjük a fűszeres csirkehúst. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a kukoricát. Addig pároljuk, amíg a kukorica is megpuhul, és a leve elfő.
|