Kakaós lepény
Ez az egyszerű kevert tészta már a felsős diákoknak sem okoz túl nagy fejtörést, ennél egyszerűbb nem is lehetne. Gyakorlatilag bármilyen formára süthetjük, laposan lepény, muffin formában muffin, de kuglóf formában kuglóf, de akár tortalap is készülhet belőle.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 tojás
3 evőkanál nem cukrozott kakaópor
2,5 dl tej
Elkészítés:
A hozzávalókat egyenletesre összekeverjük, vajazott-lisztezett (cukrozott) formában 180°C-on kb. 25-30 perc alatt tűpróbával készre sütjük.
Tipp:
A szokásos lisztezés helyett kisebb formákat cukorral szórom ki, ettől a sütik egy kicsit roppanósabb, finomabb „kérget” kapnak a szokott helyett.
|