Álom muffin alap
Az eredeti recept a Szalay Könyvek kiadásában futó Desszertek című szakácskönyvből való, de megvallom, azt a receptet, még sosem készítettem el, egyszerűen nem marad sosem annyi ribizli : D Ez az alapja, glutén-mentesítve.
Hozzávalók:
10 dkg túró
10 dkg rizsliszt
10 dkg kukoricaliszt
8 dkg cukor
2 tojás
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál sütőpor
(15 dkg bármi, amit bele szeretnénk tenni)
Elkészítés:
180°C-ra előmelegítjük a sütőt. A túrót a cukorral és a tojással összekeverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót, egyenletesre keverjük és mehet bele a „töltelék” (nálam épp kisült 10 dkg csoki, 5 dkg mazsola…). Formába töltjük, és 25-35 percig sütjük, tűpróbáig.
|