Banánkenyér
Az eredeti recept szintén a Szalay Kiadó Desszertek c. szakácskönyvéből való (konkrétan a legelső recept). Egy finom és kiadós teasütiről van szó, ami kihűlve szépen szeletelhető. Nagyon könnyen és gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
6 dkg margarin
1 dl tej
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 evőkanál citromlé
6 dkg cukor
2 nagy banán
10 dkg rizsliszt
15 dkg kukoricaliszt
1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A margarint, cukrot, tojásokat, vaníliás cukorral és a citromlével összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, alaposan elkeverjük, majd két-három részben hozzáadjuk a tejet és végül a fahéjat. Ha egyenletes tésztát kaptunk, felkarikázzuk a banánokat és beleforgatjuk a tésztába. Egy hosszúkás sütőformát (pl. kenyérsütő vagy őzgerinc) kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a tésztánkat és 45-50 perc alatt készre sütjük (30 perc után érdemes nézegetni). Ha elkészült, borítsuk ki rácsra és hagyjuk kihűlni.
Tálalhatjuk mézzel vagy porcukorral a szakácskönyv szerint, de nekem már önmagában is nagyon édes volt.
|