Amerikai krémes
Rémes, hogy milyen egyszerű, de nem egy ötperces süti. Nem kell sokat szöszölni vele, sőt :) Születésnapra készítettem meglepetésnek, és mindenkinek nagyon ízlett. Az alap egy 6 tojásos kakaós piskóta, középen könnyű krém, a tetején tejszín reszelt csokival, és büntetlenül meg lehet belőle enni két szeletet is szerintem :D
Hozzávalók:
6 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
6 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
12 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
4 dl tejszín
kb. 5 dkg reszelt étcsoki
Elkészítés:
A tojássárgákat, a cukrot, vizet és olajat összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe töltjük, és 180°C-on 15-18 percig sütjük.
Ez idő alatt a pudingot megfőzzük a 6 dl tejjel. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és összeforgatjuk a pudinggal. A krémet a tészta tetejére simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és 160°C-on 10 percig sütjük.
Most egy kis „hatásszünet” következik, mert meg kell várni, amíg kihűl (kb 30-40 perc).
Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínt, a tetejére simítjuk, és megszórjuk a reszelt csokival.
Még egy éjszakát a hűtőben pihen, másnap gyönyörűen lehet szeletelni.
|