Lencsesaláta virslivel
Ezúttal Párom állította össze az esti vacsoramenüt, és meglepett két nagyszerű salátarecepttel. Ez egy kicsit lassabb, a lencse miatt, de így sem vészes.
Hozzávalók:
80 dkg lencse puhára főzve
350 g füstölt virsli
4 db főtt tojás
1 db kisebb póréhagyma
4 dl tejföl
12 ek majonéz
1 ek mustár
1 csapott ek petrezselyem
1 kk citromlé
só
Elkészítés:
Puhára főzzük a lencsét - én hozzá mérve háromszoros mennyiségű vízben szoktam, egy babérlevéllel és kevés sóval.
A tojást és a virslit megfőzzük. A tojást felkockázzuk, a virslit felkarikázzuk. A póréhagymát megmossuk, ha kell, tisztítjuk, és felkarikázzuk (nehéz szép pórét találni így decemberben).
Összekeverjük a tejfölt, a majonézzel és a mustárral, ízesítjük citromlével, petrezselyemmel és sóval. Először keverjük bele a lencsét, a virslit, a hagymát és a tojást, mert egy kicsit mindegyik sós lehet, utána kóstoljuk meg, hogy kell-e még sózni.
Őt is érdemes egy hosszabb-rövidebb ideig a hűtőben tárolni.
|