Körözött kaporral
Ezt a receptet Páromtól tanultam, általában Ő is készíti el. Sajttal, friss zöldségekkel kiváló szendvicsalap.
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
1-2 fej vöröshagyma (ízlés szerint, mi többet teszünk bele)
1 evőkanál só
2 evőkanál pirospaprika
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál pirosarany
1 kiskanál mustár
1-2 evőkanál kapor
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra felkockázzuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, pirospaprikát, köményt, pirosaranyat és a mustárt, majd nagyon alaposan elkeverjük. Most érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e. Végül belekeverjük a kaprot.
Kenyérre, puffasztott rizs/búzaszeletre, abonettre is tökéletes.
|