Ropogós csicseriborsó
Még mindig hajlamos vagyok az első ránézésre költséges recepteket az otthoni alapanyagokkal tesztelni, és ha beválik, nem is lépek tovább az eredeti hozzávalók listájához. Ezt a receptet valamikor tavaly találtam a neten, akkor így készítettem el, és azóta is így sül. Tipikusan az a nasi, ami után kimarad egy főétkezés, akár könnyű vacsora helyett is tudom ajánlani.
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
3-4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fokhagymapor
1 csipet chilipaprika – elhagyható
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A csicseriborsóról leöntöm a konzervlevet. Az olívaolajat alaposan összekeverem a fűszerekkel. A csicseriborsóra öntöm a fűszeres olajat és alaposan összekeverem. A borsót egy gáztepsin szétoszlatom, hogy ne süljön össze, és beteszem a sütőbe (alul-felül sütés javasolt, de nem muszáj). Kb. egy óráig kell sütni, 10-15 percenként alaposan átforgatni. Akkor készül el, ha minden oldala szép piros, és ropogós.
|