Bögrés-mákos kevert
Alapvetően nem rajongok a „bögrés” receptekért, de ebben nem találtunk hibát másodszorra sem :D
Az egyszerű kevert tészta lehet torta-alap, muffin vagy magában teasüti is.
Hozzávalók:
1bögre mák
1bögre cukor
1bögre liszt (nálam sütemény liszt-keverék)
1bögre tej
1 tojás
5 dkg margarin
csipet só
1 kk fahéj
1 vaníliáscukor
fél sütőpor
citromhéj – elhagyható
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, cukrot, mákot és a sütőport. Egy kisebb edényben összekeverjük a margarint a tojással és beletesszük a lisztes-mákos keverékbe (én keverőgéppel „segítettem” a margarinnak). Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a sót és a fahéjat. Végül sima tésztává keverjük a tejjel.
Sütőpapírral bélelt tepsiben/formában nagyjából 30-40 percig sütjük – tűpróbáig.
Sajnos a végeredményt elfelejtettem lefényképezni : ( majd legközelebb…
|