Tavaszi fasírt
Az eredeti recept a tavalyi nagy receptgyűjtésből származik, de két pontban is elbizonytalanodtam: bár én nagyon szeretem a spenótot, leveles formában „nem tudom” tálalni páromnak, illetve a zabpehely mennyisége aggasztóan kevésnek bizonyult. Nálunk így ez sült ki belőle – és mindenkinek ízlett.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
30 dkg spenót
30 dkg zabpehely
2 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 tojás
1 evőkanál só
1 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál feketebors
½ teáskanál fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A spenótot felolvasztjuk kevés vizet aláöntve – érdemes keverni. Amikor kész, beletesszük a zabpelyhet, ami megpuhul. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A spenóthoz adjuk a darált húst, a vöröshagymát, a sárgarépát és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, végül hozzáadjuk a két tojást. Még egyszer alaposan összekeverjük, kiolajozott tepsibe töltjük a masszát és 30-45 perc alatt alaposan átsütjük, míg egy nagyon szép, színes fasírtot kapunk.
Tippek:
A fagyasztott spenót helyett használhatunk leveles, friss spenótot is, azt leforrázzuk, és úgy adjuk a darált húshoz.
Nálunk végül csak két sárgarépa kellett az elkészítéshez, mint a képen látszik, nem voltak aprók :D
Párom kérésére legközelebb megpróbálom duplázni a hús mennyiségét. Már ette egy ideje, amikor meglepődve nézett rám: „Ja, hogy ebben van hús is?”
|