Majoránnás csirkemell
Elég nagy adagot sikerült elkészítenem, két főre ennek a harmada is bőven elég.
Ahogy elkészítettem, majd’ egy hétig ettük.
Hozzávalók:
1,5 kg csirkemell (családi kiszerelés)
3 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
3 evőkanál kukoricakeményítő
2 dl főzőtejszín
1evőkanál só
1 teáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál majoránna
1,5 pohár víz
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. A csirkemellet megmossuk és kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajon a só felével megpirítjuk. Rátesszük a csirkemellet és fehérre sütjük. Rátesszük a maradék sót, borsot és majoránnát. Felöntjük vízzel és fedő alatt főzzük. Amikor már kezd megpuhulni a hús, levesszük a fedőt. A keményítőt összekeverjük a tejszínnel és besűrítjük a csirkét. Ha szükséges, még sózhatjuk, fűszerezhetjük.
Rizzsel igazán laktató ebéd/vacsora lesz belőle.
|