Zöldséges felfújt
A tálalást még gyakorolni kell, vagy csak megvárni, amíg kihűl, mert melegen eléggé szétesett :/
Hozzávalók:
40-45 dkg zöldségkeverék
3 fej vöröshagyma
4 db tojás
10 dkg sajt (nálunk füstölt sajt volt)
1 dl tejföl
3 evőkanál olaj
1 kiskanál só
1 kávéskanál feketebors
1 kávéskanál fokhagymapor vagy 2-3 gerezd fokhagyma (elhagyható)
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük (lehet „normálisan” is, férjemuram alkotott :D). Az olajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a zöldségkeveréket és fedő alatt pároljuk – időnként meg kell keverni. Lereszeljük a sajtot. Felverjük a négy tojást, beletesszük a sót, borsot, fokhagymát, majd a tejfölt és a reszelt sajt 2/3 részét, egy sűrű, tésztaszerű masszát kapunk. Amikor a zöldség megpuhult – beleértve a sárgarépát is -, ráöntjük a tojásos masszát és alaposan elkeverjük. Fedő alatt 10-12 percet főzzük (alacsonyabb edényhez kevesebb idő kell), itt már nem keverjük meg. Rászórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot, és addig várunk, míg a fedő alatt ráolvad.
Próbáljuk meg kibírni, hogy kihűljön kissé, mielőtt felvágjuk.
|