Carbonara
Nagyon ritkán használok szalonnát főzéshez, de ebben a mennyiségben nem okozott törést az étrendünkben.
Hozzávalók:
25 dkg gépsonka
10 dkg szalonna – és jobban szeretem a húsos szalonnákat
2,5 dl főzőtejszín
2 db tojássárgája
1 kávéskanál fokhagyma granulátum (1-2 gerezd fokhagyma)
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A szalonnát megpirítjuk – ha túl sok zsírt enged ki, vegyünk le belőle egy kanállal. Hozzáadjuk a sonkát és kicsit összepirítjuk. Keverőtálban összekeverjük a tejszínt a tojássárgájával, a fűszerekkel (ha fokhagymát használunk, belepasszírozzuk a fokhagymát). Hozzáöntjük a pirított szalonnás sonkához és kevergetve addig főzzük, amíg összesűrűsödik – vigyázni kell, mert le tud kapni, de néhány perc alatt készen van.
Kukorica- és rizstésztával is nagyon finom volt, ebből az adagból háromszor ettünk fejenként Párommal.
|