Sütőben sült tárkonyos fasírtgolyók
Bármennyire is bonyolultnak hangzik, ennél egyszerűbb, de finom receptet nem tudok elképzelni. Már sütés közben is csodálatos az illata, kiadós körettel nagyon jól párosítható.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
8 dkg kukoricadara
2 dkg füstölt sajt
6 dl tej
2 tojás
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma vagy granulátum
2 evőkanál tárkony
2 evőkanál snidling – én szárítottat kaptam
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A sajtot lereszeljük, a vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, illetve a fokhagymát megtisztítjuk. A darált húst alaposan összekeverjük a kukoricadarával, a tejjel, a vöröshagymával, a fűszerekkel, a sajttal, és a tojással, míg egy jól gyúrható masszát kapunk. Kiolajozott tepsire kis gombócokat formálunk – ezek nagyjából 3-4 centisek lehettek. 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Én rizzsel tálaltam.
|