Kolbászos burgonyafánk
Hozzávalók:
1 kg burgonya
4 db tojás
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg kolbász
1 kiskanál só
1 csipet szerecsendió
2 dl étolaj (kókuszzsír, napraforgó olaj, amit használsz)
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval – annak híján villával – összetörjük és kihűtjük. Felkarikázzuk a kolbászt. A burgonyához adjuk a lisztet, tojást, sót, szerecsendiót, alaposan összegyúrjuk a tésztát. Kisebb gombócokat formálunk, a közepébe egy-egy darab kolbászt nyomunk. (A gombócokat érdemes előre elkészíteni, mert tényleg villámgyorsan sülnek.) Az olajat felmelegítjük, a gombócokat egyszer-kétszer megforgatva szép pirosra sütjük, egyszerre akár négyet-ötöt is könnyű kezelni.
Tálalhatjuk tejföllel, de akár natúr joghurttal is. Reszelt sajt szintén jól illik hozzá.
|