Spenót, ahogy én készítem
Ez a recept szintén villámgyors, hatalmas főzési tudást nem igényel, viszont nagyon egészséges.
Hozzávalók:
1 csomag gyorsfagyasztott paraj püré (készítheted leveles spenótból is, leírom tippekben, hogyan)
1 dl tejszín vagy tej
2 evőkanál kukoricakeményítő
só
bors
fokhagyma(por)
kb. 1 dl víz a főzéshez
Elkészítés:
A parajpürét egy lábosba tesszük, alá öntünk egy kevés vizet, hogy gyorsabban olvadjon fel. Amikor ez megtörtént, sóval, borssal és fokhagymaporral (vagy 2-3 gerezd zúzott fokhagymával) ízesítjük. A kukoricakeményítőt elkeverjük a tejben (vagy tejszínben, én most laktózmentes tejet használtam fel), amikor kezd forrni a spenótunk, hozzáadjuk a tejet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg összesűrűsödik, ez néhány percet vesz igénybe.
Ízlés szerint tálalhatjuk főtt burgonyával, tükörtojással, bundás kenyérrel, de virslivel is.
Tipp:
Leveles spenótot sós vízben elő kell főzni, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pépesíteni. Innentől kezdve ugyanúgy megy, mint a felengedett parajpüré.
|