Villámgyors meggyleves
Az új nyári kedvenc :D
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
ugyanennyi víz (mérheted majd az üveggel is ;) )
1 evőkanál cukor – vagy helyettesítheted édesítővel
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé (kevesebb, mint egy fél citrom leve, a többi mehet a limonádéba)
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
2 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A meggybefőttet levével feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot/édesítőt és a vaníliáscukrot, majd a többi fűszert: fahéjat, szegfűszeget, végül a citromlevet. Felöntjük a vízzel, fedő alatt felforraljuk, a fűszerek miatt érdemes megkeverni időnként. Egy edénykében elkeverjük a pudingport kb. fél deci vízzel – nem kell sok víz, csak legyen csomómentes! A pudingot hozzákeverjük a meggyhez és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Nekünk nagyon bejött ez a „zselés” állag, de a legjobb teljesen ki- és lehűtve.
Hidegen tálalva a legjobb :)
|