Töltött burgonya
Hozzávalók (2 főre):
3-4 szem nagyobb burgonya
1 marék darált hús
1-2 szelet kenyér (esetemben gluténmentes)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
1 kávéskanál paprika
2 kávéskanál szárított petrezselyem (vagy egy evőkanál friss, apróra vágva)
2 kávéskanál só
fél kávéskanál bors
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, a közepüket kivájjuk – karalábévájó ideális eszköz, vagy késsel óvatosan! A kenyeret vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A darált húst összekeverjük a tojással, fűszerekkel, a vöröshagymával és fokhagymával. Belemorzsoljuk a kenyeret is. Alaposan összekeverjük. A kivájt burgonyákat megsózzuk, majd megtöltjük a fasírttal. Kikent tepsibe fektetjük a töltött burgonyákat, a kiszedett belső darabokat mellé tesszük és megsózzuk. Alufólia alatt, előmelegített sütőben sütjük 30-40 percig, míg a töltött burgonyák megpuhulnak. Utána levesszük a fóliát és további 20 percig sütjük, hogy megpiruljanak. Kicsit várunk vele, de melegen tálaljuk.
|