Serpenyős rizstészta
Az egyik nagy előnye, hogy maximum 15 perc alatt készen van :)
Hozzávalók (EGY ADAGOS):
1 „csomó” rizstészta
mirelit zöldségkeverék (ajánlom a különböző „ázsiai” keverékeket)
10 dkg hús (csirke, pulyka, sertés) VAGY
1 db tojás
fűszerek: só, bors, fűszerkeverékek, szójaszósz VAGY curry por VAGY 1-2 evőkanál üveges wokszósz
ízlés szerint szezámmag
Recept hússal:
A rizstésztát annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni egy kis lábosban. (Kb. 3-5 perc)
A felkockázott húst (előzmény ITT) egy kevés olajon sóval és kevés borssal fehéredésig pirítjuk. A zöldségkeverékből 1-2 marékkal rádobunk és fűszerezzük (ehhez illik az üveges szósz, a tojásoshoz nem igazán). Az elkészült rizstésztát lecsöpögtetjük és összepirítjuk a zöldséges hússal.
Recept tojással:
A rizstésztát annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni egy kis lábosban. (Kb. 3-5 perc)
Egy-két marék zöldséget a fűszerekkel elkezdünk pirítani a serpenyőben. A tésztát lecsöpögtetjük, a zöldségekre szedjük, összepirítjuk. Amikor már majdnem kész, a tetejére ütünk egy tojást és alaposan elkeverjük.
Tipp: egy evőkanál szezámmaggal még változatosabbá tehető ez az étel is. J
Jól beleillik még egy kevés mungóbabcsíra, ananász, de bármit beledobhatsz, ami az ízlésed szerint belefér.
Mindkét recept működik friss zöldségekkel is, ez esetben a zöldségeket vékonyra kell vágni, hogy gyorsan átsüljenek (macerásabb, de jó segítség az uborkagyalu és a nagy lyukú reszelő is).
Egyes rizstésztákat, pl ramen-tésztát, elég néhány percig forró vízben áztatni, hogy fogyasztható legyen.
|